ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ALBUM ΣΤΟ AVOPOLIS.GR

Get It Out Of My Head!
Binalog Freq

  Εταιρία: Binalog Productions (7/2009)
  Είδος: Electronica
  Κείμενο: Σπύρος Τόρε
O Ευάγγελος Ζαχαρόπουλος είναι ένας αυτοδίδακτος μουσικός, πρώην δημοσιογράφος, που επέλεξε το προσωπείο του Binalog Freq για τις στιγμές στις οποίες ο εγκέφαλός του εναρμονίζεται επακριβώς με electro χτύπους, οδηγούμενος μέσα από μια πειραματική industrial αισθητική στην αποτύπωση αυτών των ηλεκτρονικών οραμάτων. Ο ίδιος σμιλεύει μόνος τη μουσική του αφήνοντας την υπογραφή του σε κάθε στάδιο, από τη σύνθεση ως και την παραγωγή, όπως συμβαίνει και στην εδώ δεύτερη δισκογραφική του δουλειά.

Στο Get It Out Of My Head! ο Binalog Freq εκφράζει τις δικές του στοιχειωμένες σκέψεις, προσπαθεί να εξωτερικεύσει ένα συναίσθημα και να το μοιραστεί με τον ακροατή. Ένα συναίσθημα όμως που μοιάζει τόσο δυσνόητο στο αυτί, ώστε οδηγεί τελικά ακόμα και τον πλέον καλόβουλο στην άβολη θέση του να αναρωτιέται αν υπάρχει λόγος επικοινωνίας τέτοιων καθαρά προσωπικών σκέψεων. Εδώ ο καταπιεσμένος καλλιτέχνης μέσα μου, μου επιβάλλει να τονίσω πως αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο κατά πόσο αξίζει να διαθέσει κάποιος τρίτος χρόνο και προσοχή στο συγκεκριμένο δημιούργημα. Και αυτό γιατί ο Binalog Freq με πείθει σε γενικά πλαίσια πως αγαπάει μεν τα ηλεκτρονικά του δημιουργήματα, αλλά αυτή η αγάπη αναλώνεται στο αθώο, ερασιτεχνικό πάθος προς τη μουσική, μένοντας έτσι μακριά από τον επαγγελματισμό ανάλογων δημιουργιών. Η όλη δουλειά παίρνει κατ’ αυτόν τον τρόπο μορφή εσωτερικού μονολόγου. Καθαρά μουσικά τώρα, οι ήχοι οι οποίοι αποτελούν τον δίσκο πετούν σε χαμηλές τροχιές, με χτύπους που επαναλαμβάνονται και κουράζουν, καθώς και μια σκοτεινή αισθητική, η οποία όμως δεν εκμαιεύεται, αλλά επιβάλλεται.

Θα έλεγα λοιπόν ότι το Get It Out Of My Head! αποτελεί μια καθόλα ερασιτεχνική δημιουργία, αποσκοπούσα στην έκφραση του Binalog Freq και όχι σε κάποια επικοινωνία με το ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό. Ένα κοινό πρόθυμο να ακούσει κάτι ανάλογο ενδεχομένως το προσέξει και πάλι όμως πιστεύω ότι, για τους παραπάνω λόγους, δεν θα αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.